Projecten

Hieronder staat een lijst van de projecten die in 2022 zijn georganiseerd. Je kunt hier ook lezen wat de projecten inhouden.

Rozen uitdelen aan Prostituees: De vrouwen achter de ramen in de Nieuwstraat: een bekend beeld in het centrum van Groningen. Heb jij hart voor deze vrouwen en zou jij graag even bij hen stil staan om een gesprek met hen te voeren? Bij dit project ga je onder begeleiding van vrouwen die al jaren de prostituees opzoeken, langs de prostituees om rozen uit te delen! Gezien de doelgroep zijn we op zoek naar vrouwelijke deelnemers boven de 18 jaar. 

Chocolademelk uitdelen op Grote markt: Bij dalende temperaturen denk je aan sneeuw en ijs, maar natuurlijk ook aan warme chocolademelk met slagroom! Door dit uit te delen kan jij de mensen in het centrum een extra warm kerstgevoel geven. Dus ben jij iemand die de verleiding kan weerstaan om alle chocolademelk zelf op te drinken en hou je van kerstliederen? Geef je dan vooral hiervoor op! 

Verzorgingstehuis de Es: Kerst, voor veel mensen een gezellig feest, maar voor sommigen ook erg eenzaam. Wil je er nou voor zorgen dat ook ouderen een gezellige kersttijd hebben en lijkt het je dus leuk om wat sfeer te brengen met kerstmuziek? Neem je instrumenten, en vooral je stem mee en ga samen met ze de nacht door zingen! 

Verzorgingstehuis De Pelster: Ook hier speelt er veel eenzaamheid rond de kersttijd. Dus hou je van spelletjes doen? Geef je dan snel op voor dit super leuke activiteit en breng wat gezelligheid in De Pelster! 

Koekjes bakken Ronald McDonald Huis: De ouders die verblijven in het Ronald McDonaldhuis hebben een ernstig ziek kind in het ziekenhuis liggen. Deze dagen zijn ze constant bezorgd en angstig, dus wat afleiding kunnen ze zeker wel gebruiken! Je gaat hier met ouders en kinderen kerstkoekjes bakken, om toch wat kerstsfeer te brengen. Lijkt dit je nou leuk om te doen voor deze gezinnen, geef je dan op!

Beautyavondje INLIA: Wil jij vluchteling vrouwen even in het zonnetje zetten? Geef je dan op voor dit beautyavond! Je komt op een laag dremeplig manier met vrouwen in contact die al veel acther de rug hebben. Hoe mooi is het om ze te laten merken dat ze gezien worden?!

Spelletjesavond INLIA: Sjoelen of kaarten? Dat kan! Geef je op en ga met vluchtelingen een super gezellige spelletjesavond beleefen! Neem vooral ook je eigen favoriete spel mee en geniet van je avond!

Yamen Cuisine Diner: Yamen is in 2015 naar Nederland is gevlucht. Hij mistte al snel de Syrische keuken en is daarom met zijn restaurant begonnen. Voor de steun die hij heeft mogen ontvangen, wil hij iets terugdoen voor de stad! Samen met andere vluchtelingen (vanuit stichting Inlia) kunnen wij daar gezellig gaan eten, zodat er weer verbinding mag zijn tussen studenten en vluchtelingen, maar ook bij vluchtelingen onderling. Ook zijn de gerechten gericht op waar de vluchtelingen vandaan komen, zodat zij ook hun thuiskeuken niet hoeven te missen! In de middag hebben we vrijwilligers nodig die mee kunnen helpen met het opzetten en in de avond hebben we natuurlijk ook mensen nodig om mee te eten! Het belooft één groot feest te worden, met live muziek, eten en nog heel veel gezelligheid! Geef je dus snel op! 

Knutselen met gezinnen INLIA: Vluchtelinggezinnen vannuit stichting INLIA vinden het super leuk om samen met jullie bezig te gaan met knutselwerkjes om op te hangen met de kerst. Ben jij een beetje crea, of vind je kinderen leuk? Dan is dit een perfecte project voor jou!

Bingoavond IXTA NOA:  Bij Ixta Noa komen  verschillende mensen (mensen met verslavingen/mensen met psychische stoornissen), die worden geholpen door ervaringsdeskundigen. Samen met Ixta Noa hebben we een bingo georganiseerd. Lijkt het je leuk om hierbij te helpen? Geef je dan hiervoor op!

Prayerstation: Prayerstation is een uitdagend project! Het is het project waarin je op een directe manier het geloof mag uitdragen d.m.v. gesprekken op straat. Je gaat in groepjes van twee door de stad lopen om met mensen in de stad in gesprek te gaan en te bidden. Het kan best wel uit je comfortzone zijn, maar dit is een gave kans om het evangelie te verkondigen! 

Spelletjes spelen bij Cosis: Cosis is een organisatie voor verstandelijk en lichamelijk beperkten. Ze hebben veel leuke spelletjes in de spelletjeskasten en daarom hebben we een spelletjesavond georganiseerd. Lijkt het je leuk om spelletjes te gaan spelen met deze mensen, geef je dan hiervoor op! 

Kerstsfeer brengen Het Pand: Wat is met Outreach nou meer toepasselijk dan het kerstevangelie vertellen? ’t Pand houdt op donderdagavond 22 december een kerstmaaltijd en zou het leuk vinden als er na afloop een aantal studenten het kerstverhaal komen vertellen aan de ouders en kinderen. Hierna zullen jullie samen een aantal kerstliedjes zingen en als afsluiter is er natuurlijk koffie, thee en ruimte voor een goed gesprek of spelletjes spelen met de kinderen. Het is een enorm dankbare taak dus geef je vooral op!

Voorlezen t’ Kopland: Met dit project kan je een kind heel blij maken met een verhaaltje! Het kopland is een veilig plek voor jongeren en vrouwen met kinderen die vanwege onveiligheid niet meer thuis kunnen wonen. Met dit project geef je aandacht en wat entertainment aan kinderen die het goed kunnen gebruiken :)

Gourmetten met daklozen Leger des Heils: In Groningen zijn er heel veel daklozen die eigenlijk niemand hebben om naartoe te gaan. Kerst kan daarom heel eenzaam aanvoelen voor hen en daarom willen wij ook iets voor hen betekenen door gezellig te gaan gourmetten. De ervaring leert dat daklozen jouw gezelschap enorm kunnen waarderen! Dus heb je zin om lekker te eten waarbij je nieuwe mensen leert kennen en interessante gesprekken mag voeren? Geef je dan nu op! 

Bowlen met ex-gedetineerden Leger des Heils: Vaak is er veel afstand en een gebrek aan community voor ex-gedetineerden. Maar met dit project kun je een gezellige avond creeëren door samen te gaan bowlen! Lijkt het je wat om een actieve avondje te hebben? Geef je dan snel op!

Poulen met jongeren Leger des heils: Deze jongeren hebben genoeg meegemaakt en wonen onder begeleiding. Wat is er dan lekkerder om er zo nu en dan even lekker uit te gaan. Poolen hebben de meeste jongeren waarschijnlijk nog niet zo veel gedaan. Zin om het spelletje uit te leggen of gewoon lekker te spelen met deze doelgroep? Schrijf je dan in voor deze activiteit.

Spelletjesavond de Zijlen: Van spelletjes krijg je nooit genoeg! Met dit project ga je een sfeervolle avond tegemoet met gehandicapten. Lijkt het je leuk om met dit doelgroep een avond te beleven? Geef je dan snel op!

Eten inzamelen voor de voedselbank: De voedselbank kan altijd nog eten en houdbare producten gebruiken voor mensen die het nodig hebben! Daarom gaan wij naar supermarkten om daar eten in te zamelen om aan de winkelende mensen te vragen of ze iets mee kunnen nemen voor de voedselbank. Hiervoor kunnen we altijd nog mensen gebruiken, dus geef je snel op!

Meld je hier aan: https://forms.gle/dyzXs2dSC9KmgRJ6A

Wees er snel bij, vol = vol.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0