Projecten

Hieronder staat een lijst van de projecten die op de avond van de Outreach zullen plaatsvinden. Je kunt hier ook lezen wat de projecten inhouden. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de regels van het RIVM. Kom je een leuk project tegen, onthoud het dan! Je kunt je inschrijven onder het kopje ‘aanmelden’.

 • Kaarten schrijven voor eenzame ouderen
 • Kerstpakketten maken met Stadshelden
 • Bingo met Ixta Noa
 • Pakketjes maken voor De Zijlen
 • Kerststukjes maken met Cosis
 • Creatief bij Jasmijn
 • Filmavond
 • Kerstkoortjes
 • Kerstpakketjes maken voor kinderen 
 • Rozen uitdelen aan prostituees
 • Ronald McDonald Huis
 • Presentjes langs brengen bij ondernemers
 • Geloofswandelingen
 • Inzamelingspunt Voedselbank Groningen en Leger des Heils

Kaarten schrijven voor eenzame ouderen – De corona crisis is ook voor ouderen een lastige tijd en wat is leuker dan eenzame ouderen verrassen met een leuk kerstkaartje? Tijdens dit project kunnen studenten samen kerstkaartjes maken en schrijven voor oudere mensen van onder andere bejaardentehuizen De Es en De Brink.

Kerstpakketten maken met Stadshelden – Elk jaar deelt de organisatie Stadshelden kerstpakketten uit in de stad aan bijvoorbeeld minima huishoudens, mensenhandel slachtoffers of daklozen. Deze moeten wel eerst in elkaar gezet worden, om vervolgens weggebracht te kunnen worden. Dit is precies waar je bij dit project mee zult helpen.

Bingo met Ixta Noa –  Met dit project ga je een avond leuke bingo’s en quizzen doen samen met mensen die een psychisch probleem hebben. Je kunt lekker met ze kletsen. Lijkt jou het leuk om deze mensen een leuke avond te bezorgen?

Pakketjes maken voor De Zijlen en De Pelster – De zijlen is een instelling waar mensen met een verstandelijke beperking worden geholpen met wonen, werk of dagbesteding. De Pelster is een bejaardentehuis. Bij deze instellingen gaan we kleine pakketjes afleveren voor de bewoners. Lijkt het jou leuk om deze pakketjes in te pakken?

Kerststukjes maken met Cosis – Bij dit project zul je samen met een aantal bewoners van Cosis samen leuke kerststukjes maken. Dit is op een woongroep voor lichamelijk/verstandelijk beperkte mensen.  

Creatief bij Jasmijn – Jasmijn is een multicultureel vrouwencentrum. Tijdens de Outreach is er ruimte om samen met deze vrouwen sieraden te maken of mokken te versieren. Dus ben jij creatief en lijkt het je gaaf om gesprekken aan te gaan? Help dan bij Jasmijn! Aan dit project kunnen alleen vrouwelijke studenten meedoen, vanwege het persoonlijke contact.

Filmavond – December kan voor stadjer, maar ook student erg eenzaam zijn. Op deze avond zal er op de sociëteit van N.S.G. een filmavond zijn, meld je hier dan ook voor aan en neem iemand van je naasten mee. Wel een film met een mooie kerstboodschap natuurlijk! (:

Kerstkoortjes – Het koortje is een vaak terugkerend project waarbij je met een groepje kerstliederen gaat zingen. Dit jaar gaan we ook bij twee verpleeghuizen buiten voor de deur zingen! Een beetje toon kunnen houden is wel handig, maar geen vereiste! (:

Kerstpakketjes maken voor kinderen – Het Pand is een wijkcentrum op initiatief van de Martinikerk. Wekelijks worden hier activiteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen georganiseerd. Tijdens de Outreach zullen we hier kerstpakketjes inpakken voor de basisschoolkinderen in de buurt!

Rozen uitdelen aan prostituees – De vrouwen achter de ramen in de Nieuwstraat: een bekend beeld in het centrum van Groningen. Heb jij hart voor deze vrouwen en zou jij graag even bij hen stil staan om een gesprek met hen te voeren? Bij dit project ga je onder begeleiding van vrouwen die al jaren de prostituees zoeken, langs de prostituees om rozen uit te delen! Gezien de doelgroep zijn we op zoek naar vrouwelijke deelnemers boven de 18 jaar.

Ronald McDonald Huis – Heb jij een baktalent? Voor ouders van zieke kinderen kun je tijdens de Outreach koekjes bakken en versieren. Dit zorgt voor een lichtpuntje en afleiding op deze avond. 

Presentjes langs brengen bij ondernemers – De huidige situatie is voor ondernemers niet makkelijk. Corona zorgt voor veel onzekerheid. Om ondernemers een hart onder de riem te steken zullen er kleine presentjes gemaakt worden en deze zullen rondgebracht worden. 

Geloofswandelingen – Heb jij een luisterend oor en lijkt het je gaaf om in gesprek te gaan met iemand die behoefte heeft aan een goed gesprek? Meld je dan aan om samen met iemand een wandeling te lopen. Je krijgt gesprekskaartjes en een route mee.

Inzamelingspunt Voedselbank Groningen en Leger des Heils – Ook is er tijdens de avond van Outreach een inzamelingspunt voor de Voedselbank Groningen en wordt er kleding ingezameld voor dakloze mensen via het Leger des Heils. Hier kun je voedsel en kleding inleveren voor de mensen die dit hard nodig hebben. Ook hebben we een aantal studenten nodig die willen helpen met de inzameling.

Bij het Leger des Heils is er een groot behoefte aan broeken, jassen en truien. Het gaat hier niet om grote maten. Ook kunnen dakloze mensen altijd rugzakken gebruiken om hun eigendommen in te stoppen. 

Voor benodigdheden van de Voedselbank kun je hier terecht: http://voedselbank-groningen.nl/boodschappenlijstje-2/

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0