Projecten

Hieronder staat een lijst van de projecten die dit jaar gedaan worden. Je kunt hier ook lezen wat de projecten inhouden. Opgeven kan via het kopje ‘aanmelden’. Kom je een leuk project tegen, onthoud het dan dus even en schrijf je in!

 • Chocolademelk uitdelen in paddepoel
 • Spelletjesavond in de Zijlen
 • Chocokoortje station
 • Op de koffie
 • Ronald McDonald Huis
 • Kerstpakketten rondbrengen
 • Klussen met Stadshelden
 • Chocolaatjes uitdelen
 • Creatieve avond Jasmijn
 • Gourmetten met daklozen
 • Gasthuis Groningen
 • Bingo avond bij Ixta Noa
 • Bowlen met ex-gedetineerden
 • Gehandicapten helpen met kerstversiering
 • Kerstbingo in de Es
 • Bloemschikken in de Pelster
 • Rozen uitdelen aan prostituees
 • Voorleesavond ‘Kopland
 • Gezellige kerstavond in het Pand
 • Afwasactie
 • Filmavond met Internationale studenten
 • Plintjes en koffie
 • Prayerstation

Chocolademelk uitdelen in paddepoel – Met dit project ga je in het centrum van paddepoel chocolademelk uitdelen aan de mensen die in het centrum zijn. Dit project wordt altijd als erg leuk ervaren vanwege het persoonlijke contact met de mensen. Mensen waarderen het erg als je open staat voor een gesprek met ze. Dus ben je een beetje sociaal ingesteld en leg je makkelijk contact met mensen? Dan is dit project zeker wat voor jou!

Spelletjesavond in de Zijlen – De zijlen is een instelling waar mensen met een verstandelijke beperking worden geholpen met wonen, werk of dagbesteding. Ook hier mogen wij ‘s avonds een leuke avond organiseren door middel van spelletjes. Er zijn twee groepen waar we mogen helpen. Hoeveel mensen per groep is nog niet helemaal duidelijk.

Chocokoortje station – Het chocokoortje is een vaak terugkerend project waarbij je met een groep van ongeveer 25 mensen kerstliederen gaat zingen terwijl er onder toeschouwers chocoladekoekjes worden uitgedeeld. Het is nog niet helemaal duidelijk of je op het station mag staan of op het stationsplein, maar we hopen natuurlijk op het station. Een beetje toon kunnen houden is wel handig, maar geen vereiste natuurlijk ;)

Voorleesavond ‘ Kopland – In de vrouwenopvang van ’t Kopland zullen we dit jaar een voorlees- en spelletjesavond organiseren. Dit werd voorgaande jaren erg gewaardeerd! Aangezien het om een doelgroep gaat waarbij het niet te grootschalig moet worden, zijn hier maar twee plekken beschikbaar. Ben jij geïnteresseerd? Geef je dan zo snel mogelijk op met een buddy! N.B. Het is handig als één van jullie ervaring heeft met kinderwerk of een opleiding als pedagogiek/PABO/onderwijsassistent of iets verwants volgt.

Gezellige kerstavond in het Pand – Er zal een kerstdiner zijn in het Pand, waarna wij langsgaan om daar met de buurtbewoners het kerstfeest te vieren door het kerstevangelie voor te lezen, liederen te zingen en door er een gezellige avond van te maken. Zeker mooi om bij te zijn dus!

Afwasactie – Tijdens de Outreach zullen we ook met een groep de wijk Paddepoel/Selwerd in trekken om daar voor mensen af te wassen! Een goede daad waardoor je iets van Jezus laat zien en hopelijk de aanleiding voor een goed gesprek. Dit project is ook ideaal als je je graag met je dispuut/kring/genootschap/andere grote groep wil opgeven!

Kerstbingo in de Es – Op deze woonzorglocatie mogen we dit jaar met de ouderen kerstbingo spelen! Samen met de andere vrijwilligers zorg je ervoor dat de bewoners een gezellige kerstavond hebben en misschien wel in de prijzen vallen! Daarnaast is er ruimte voor een leuk gesprek met de bewoners. Interesse? Geef je dan op voor dit leuke project! 

Bloemschikken in de Pelster – Tijdens dit project op woonzorglocatie de Pelster zal de avond in het teken staan van creativiteit en gezelligheid. We gaan namelijk bloemschikken met de bewoners! Heb jij zin om een praatje te maken met de bewoners maar ondertussen lekker bezig te zijn? Dan is dit project echt iets voor jou!

Rozen uitdelen aan prostituees – De vrouwen achter de ramen in de Nieuwstraat: een bekend beeld in het centrum van Groningen. Heb jij hart voor deze vrouwen en zou jij graag even bij hen stil staan om een gesprek met hen te voeren? Bij dit project ga je onder begeleiding van een groep vrouwen die al jaren de prostituees opzoeken, langs de prostituees om rozen uit te delen! Gezien de doelgroep zijn we opzoek naar vrouwelijke deelnemers boven de 18 jaar.

Chocolaatjes uitdelen – Je gaat hierbij chocolaatjes en een kaartje met een christelijke test uitdelen
in Paddepoel of op de Grote Markt. Dit is een leuk project omdat je echt contact hebt met mensen
en er vaak leuke gesprekken komen als je voorbijgangers dit kleine cadeautje geeft. Je hoeft zeker
niet iedereen aan te spreken, maar het is wel fijn als je openstaat voor gesprek.

Creatieve avond jasmijn – In het multiculturele vrouwencentrum Jasmijn in de Korrewegwijk -organiseren wij een avond met een creatieve kant en een beautykant. Jullie kunnen namelijk samen met de vrouwelijke bezoekers gaan macrameeën en zo een mooie sleutelhanger, sieraad of onderzetter maken maar als je daar niet zo van bent is er ook mogelijkheid voor nagels lakken, maskertjes etc. Op deze manier geef je de vrouwen een hele leuke avond. De vrouwen die in dit centrum zitten komen van verschillende culturen dus leuk om met hen kennis te maken en te praten!

Gasthuis Groningen – In dit project gaan jullie met een klein groepje een bezoek brengen aan het Gasthuis Groningen. Dit is een hospice, dus een plek waar mensen in hun laatste levensfase verblijven. Dit gasthuis wordt (bijna) volledig gerund door vrijwilligers en het is heel inspirerend om te zien hoe het hier aan toe gaat! Omdat het van tevoren niet duidelijk is hoeveel mensen er zullen zitten en in welke staat mensen er zitten, is het van tevoren nog niet duidelijk of jullie ook werkelijk de mensen zullen kunnen bezoeken. Wat jullie in ieder geval zullen doen is bloemen meenemen om het daar wat op te vrolijken, in de kamer van de gasten zelf of in het huis algemeen. Verder zullen jullie ook een rondleiding en voorlichting krijgen om te zien hoe het daar aan toe gaat. Zo krijg je een beter inzicht in hoe de laatste dagen van de gasten worden ingevuld.

Bingo avond bij Ixta Noa – Ixta Noa is een inloophuis waar mensen met een psychische kwetsbaarheid dagelijks kunnen langskomen. Hier kunnen ze terecht voor gezelligheid, een luisterend oor en begeleiding met herstel of juist praktische zaken. De vrijwilligers die er voor de bezoekers zijn, hebben ook allemaal een verleden met psychische problemen of verslaving, wat het makkelijker maakt om over je situatie te praten. Tijdens Outreach zullen we samen met de bezoekers een bingo avond hebben. Sommige bezoekers komen niet veel in contact met anderen en vinden het ontzettend leuk om te merken dat wij als studenten samen met hen een gezellige avond willen hebben. Ze zullen daar heel dankbaar voor zijn. En misschien ga je zelfs wel met een prijs mee naar huis ;)

Bowlen met (ex-) gedetineerden – Bowlen met (ex-) gedetineerden is een project dat samen met Stichting Exodus wordt georganiseerd. Exodus is een stichting die begeleiding en opvang biedt aan ex- gedetineerden. Bij dit project krijg je dus de kans om met hen in gesprek te gaan en er een gezellige en ontspannen avond van te maken! Dit doen we door samen te gaan bowlen. Dit is zeker een aanrader! Gezien de doelgroep is het wel van belang dat deelnemers 18 of ouder zijn.

Op de koffie – Je gaat op visite bij mensen en biedt wat gezelschap. Niet iedereen heeft het altijd even makkelijk en gewoon wat babbelen kan veel voor mensen betekenen!

Ronald McDonald Huis – Wil jij ouders van zieke kinderen wat meer een kerstgevoel geven? Kom dan op 20 december naar het Ronald McDonald Huis om kerstkoekjes met ze te bakken!

Kerstpakketten in elkaar zetten – Dit jaar wil de organisatie Stadshelden maar liefst 300 kerstpakketten in de stad uitdelen. Deze moeten wel eerst in elkaar gezet worden, om vervolgens weggebracht te kunnen worden. Dit is precies waar je bij dit project mee zult helpen.

Plintjes en koffie – Er moeten bij iemand nog plintjes worden gelegd. Ben jij hier nu handig mee en biedt je ook nog graag wat gezelligheid, door bijv. wat te kletsen, dan kun jij iemand met dit project erg blij maken.

Klussen met stadshelden – Op dit moment zijn er nog geen klussen gevraagd, maar dit kan de avond van tevoren opeens helemaal anders zijn. Dus heb jij zin om te klussen, of om maar een voorbeeld te noemen, een laminaatje te leggen? Wie weet valt er 19 december nog wat af te klussen!

Filmavond met internationale studenten – Dit is een van de nieuwste projecten van Outreach, december kan voor veel internationale studenten heel eenzaam zijn. Vooral voor studenten die met de kerstdagen in Nederland moeten blijven. Vandaar deze filmavond. Wel een film met een mooie kerstboodschap natuurlijk ;)

Gehandicapten helpen met kerstversiering – Dit project is sinds dit jaar nieuw, en hierbij ga je samen met verstandelijk gehandicapten kerststukjes maken. Ze zijn bewoners van woongroep de Kornalijnof de Zonnelaan, wat een onderdeel is van Stichting Cosis. Ze hebben een aantal woonvoorzieningen en locaties voor dagbesteding in de stad, waar ze begeleidt worden in alle dagelijkse bezigheden. De bewoners hebben verschillende beperkingen en de leeftijden lopen er uiteen, wat het heel divers maakt. Heb jij zin om samen met de bewoners er een leuke avond van te maken, geef je dan op!

INLIA spelletjes- en beautyavond (2 locaties) – INLIA is in een instelling die crisisopvang biedt aan statushouders (vluchtelingen) en hen begeleid en ondersteunt met beleidsontwikkeling en juridisch advies. Tijdens dit project verzorg je een beauty-en spelletjesavond er zorg je ervoor dat de mensen even afleiding hebben door niet te hoeven denken aan hun onzekere situatie. Wil jij met deze mooie maar kwetsbare doelgroep een avond spelletjes spelen of nagels lakken? En ben je 18 jaar of ouder? Schrijf je dan in voor dit project!

Prayerstation – Bij het Prayerstation ga je samen met mensen die daar ervaring mee hebben voor mensen bidden op de Grote Markt! Een mooie manier om echt een gesprek met mensen te hebben. Klinkt dat wat spannend? Gelukkig word je gekoppeld aan iemand van het Prayerstation die dit elke week doet. Komt goed dus!